HTML

Török Mezők Önképző

Tanulni, tanulni, tanulni. Ha nincs miért, ha nincs mikor és ha úgy alapvetően minek, - akkor is. Mindent a törökökről, legyen az akár Török Zsolt is.

FAce Like

Friss topikok

GPR

Pagerank ellenőrzés

Linkblog

Archívum

Török-Osztrák meccs a diplomáciában

2011.06.08. 14:32 Kasza Száva

(Forrás: MTI) Egyszerű dolog a diplomácia. Néhány nappal ezelőtt Törökország megfúrta az osztrák jelölt, bizonyos Ursula Plassnik kinevezését az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkári posztjára. Mára megérkezett az első válasz a sógiktól, egy MTI hír szerint Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter a Der Standardnak így fogalmazott: "A különleges partnerséget részesítenénk előnyben, és nem a teljes jogú tagságot". A miniszter úgy látja, hogy még az sem biztos, hogy az EU képes befogadni egy olyan országot, mint Törökország, sőt, nem is biztos hogy Törökország képes egyáltalán az Unió tagjává válni. Na persze, de az se biztos, hogy akar, de legalábbis a szigorú büntetésként felmutatott küönleges partnerségi viszony igen szépen hozott a török konyhára már eddig is... Mindenesetre az ügy kapóra jön most nekünk, hiszen a következő posztban közöljük a Hegedűs Tamással készült interjúnk második részét, amelyben az egyik fő téma éppen Törökország EU csatlakozása lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: mti komoly eu ausztria törökország aktuális plassnik spindelegger

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmezok.blog.hu/api/trackback/id/tr112967822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása