HTML

Török Mezők Önképző

Tanulni, tanulni, tanulni. Ha nincs miért, ha nincs mikor és ha úgy alapvetően minek, - akkor is. Mindent a törökökről, legyen az akár Török Zsolt is.

FAce Like

Friss topikok

GPR

Pagerank ellenőrzés

Linkblog

Archívum

Folytatódnak a Nabucco projekt előkészületei

2011.06.01. 16:27 Kasza Száva

(Forrás: MTI) Rövidesen fontos állomásához érkezik a - sok egyéb ország érintettsége mellett - erőteljes magyar és török érdekeltségekkel is jellemezhető Nabucco terv: június 8-án a törökországi Kayseri városában írják alá a projekttámogatási megállapodásokat a tranzit országok kormányzatainak képviselői, valamint a Nabucco vállalatok illetékesei. A projekttámogatási megállapodások főbb elemei:

- a szállításra vonatkozó kedvező jogszabályi környezet kialakítása mind az Európai Unió, mind Törökország tekintetében,

- a Nabucco gázvezeték megvédése az esetleges kedvezőtlen jogszabályi változásoktól,

- és a projekt törvényhozási és adminisztratív szempontú támogatása. 

A rövidesen aláírásra kerülő projekttámogatási megállapodásokat a vezeték útvonala által érintett országok (Ausztria, Bulgária, Magyarország, Románia, Törökország) miniszterei, illetve a Nabucco vállalat részvényesei, vagyis az osztrák OMV, a magyar Mol, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE vezetői közösen véglegesítették. 

A Nabucco-vezeték a tervek szerint 31 milliárd köbméter teljes kapacitású, 3.300 kilométer hosszú földgázvezeték lesz. A gázszállítás a legutóbbi, módosított tervek szerint, várhatóan 2017-ben kezdődhet meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: mti komoly aktuális nabucco

A bejegyzés trackback címe:

https://torokmezok.blog.hu/api/trackback/id/tr562949094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása